CBIA School in Nepal

Actueel / Overig nieuws

Beste Montessoricollega’s,

In de zomer van 2023 was ik in Nepal om daar vrijwilligerswerk te doen op CBIA School. Dit heeft mijn hart zo geraakt dat ik in augustus 2024 terug ga, om voor langere tijd mijn steentje bij te dragen.

CBIA School wil graag groeien naar een Montessorischool en ik mag hen daarbij helpen. We gunnen het alle kinderen toch om Montessorionderwijs te ervaren? Ook kinderen in Nepal, waar deze manier van lesgeven nog onbekend is en waar de armoede het moeilijk maakt om op deze manier les te geven.

Hoe mooi zou het zijn als we samen kunnen zorgen voor inspirerender en passender onderwijs op CBIA School in Nepal? Hier is het een en ander voor nodig. Draag jij je steentje bij?
Zoals jullie weten, is materiaal een essentieel onderdeel van het Montessorionderwijs, “what the hand does, the mind remembers”. Op CBIA School is er nog erg weinig materiaal aanwezig. Daarom wil ik je vragen om contact met mij op te nemen als je ook maar iets van onderwijs- of spelmateriaal wil doneren. Montessorimateriaal is natuurlijk erg gewenst, voor nu gaat het vooral om materialen voor het jonge kind (3-6 jaar), bijvoorbeeld zintuiglijk materiaal en huishoudelijke werkjes, maar ook taal- (letters) en rekenmateriaal (cijfers, hoeveelheden) voor het jonge kind. Denk ook aan materialen zoals: bouwmateriaal, puzzels, creatief materiaal (papier, potloden, stiften, krijt, waterverf, klei), buitenspeel materiaal, materiaal voor rollenspel (keuken, winkel, restaurant, woonhoek). Ook materialen voor het oudere kind zijn welkom, ik sla het op tot we het in Nepal kunnen gebruiken. Het materiaal mag gebruikt zijn!

Mijn e-mailadres is: elisenepal@hotmail.com

Deel deze oproep vooral met collega’s en andere scholen, samen maken we het verschil!

Alvast bedankt voor je bijdrage.

Met vriendelijke groet,

Elise Kraan