Internationaal

De NMV heeft internationale samenwerkingsverbanden om het montessorigedachtegoed te bewaken en te waarborgen, en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Wij zijn lid van Montessori Europe, en we onderhouden contact met de AMI en Montessori Sports. Daarnaast werken we mee aan internationaal wetenschappelijk montessorionderzoek.

Montessori Europe

Montessori Europe is een Europese organisatie gericht op elkaar ontmoeten en verbindingen. Het uitwisselen van kennis en ideeën speelt hierin een grote rol. Deze vereniging zet zich in voor het versterken van de banden in Europa en daarbuiten. Er worden programma’s en evenementen georganiseerd om te netwerken en samen te werken.

AMI

De wereldwijde vereniging Association Montessori Internationale (AMI) verbindt leerkrachten en instellingen. Ze streven naar ontwikkeling en onderwijs voor kinderen over de hele wereld en faciliteren hiervoor trainingen die de impact en het bereik van de montessoriprincipes vergroten.

Montessori Sports

Montessori Sports is onderdeel van AMI en biedt een eigen opleidingstraject aan gericht op bewegingsonderwijs van jonge kinderen. Daarnaast ontwikkelen ze sportmateriaal volgens de montessoririchtlijnen.

Laatste nieuws

Montessorikwaliteit

We zijn trots op de vele en diverse montessori-instellingen in Nederland! De NMV bewaakt hiervan de kwaliteit; de instellingen tonen zélf aan waarom zij een montessori-instelling zijn en hoe zij zich ontwikkelen.